Möt våren i en cool jeansjacka – 5 favoriter

Ett ytterplagg som aldrig går ur tiden när våren visar sig är jeansjackan. Sedan plaggets guldålder på 50- och 60-talet är jeansjackan ständigt aktuell inom herrmodet. De senaste säsongerna har jeansjackan visat sig vara såväl kändisarnas favoritplagg som flera modedesignernas. Skådespelaren Timothée Chalamet, Brad Pitt, Daniel Craig och John Legend är bara några av våra nutida stilförebilder som ofta syns i jeansjacka.

Våren 2020 bär du jeansjackan lika coolt som avslappnat med en tote-väska, chinos och sportiga sneakers – eller så dressar du upp jackan med ett par vida kostymbyxor och en sidenskjorta. Vilken färg är snyggast att matcha den blåa jeansjackan med? Med kulörer som svart, beige, blått och vitt blir det svårt att misslyckas.

En exklusiv jeansjacka från Celine i en mörkare tvätt, med klassiska detaljer och utan loggor. 8 300 kr.

Levi’s jeansjacka i modellen ”Trucker” i originalpassform. En modell som kom på 60-talet och sedan dess varit en ikonisk jeansjacka. 1 199 kr.

Jeansjacka i en rak modell med slitningar på armarna från Arket – snygg att bära till vita eller svarta byxor i vår. 990 kr.

Det svenska jeansmärket Frame Denim gör succé på andra sidan Atlanten och känns numera mer självklart på de hetaste restaurangerna i West Hollywood än Stockholms gator. Den här ljusa jeansjackan är ett snyggt alternativ till vårjacka, 3 200 kr.

En ljusare jeansjacka från Weekday. Bär den med matchande jeans i sätt eller låt den sticka ut snyggt till ett par svarta jeans. 700 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.