4 största herrmodetrenderna våren 2019 – så bär du upp plaggen

Ett nytt år innebär nya stilmöjligheter. Varför inte låta 2019 bli året du lyfter din stil till en helt ny nivå? Kanske till och med går utanför din komfortzon – men ändå känner dig hundra procent bekväm och självsäker? Det finns givetvis mängder av olika herrmodetrender inför det nya året – men här är fyra av de största som jag valt att fastställa. 

Kim Jones första herrkollektion för Dior Homme visar en ny tid för att bära dressat herrmode på ett nytt, modernt sätt.

1. Det våras för skräddat herrmode

Efter en tid där streetwear, överdimensionerade loggor och statement-plaggg dominerat det hetaste herrmodet är det dubbelknäppt och uppklätt. Visst kunde vi vänta oss att få se kostymer och fina byxor med frontveck från Armani, Tom Ford och Corneliani – men att Louis Vuittons designer Virgil Abloh visade upp ett flertal kostymer och modedesignern Kim Jones lät sin första vårkollektion för Dior Homme handla om just de välgjorda kostymerna är trendsättande.

Hermès, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Tom Ford, Prada och Lanvin. Alla modehusen har den mindre väskan, ofta kallad man bag, i sina vårkollektioner.

2. Den smarta (och snygga) väskan

Midjeväskan, som ofta går under namnet turistväskan, har banat väg för en växande herrtrend kring mindre väskor. Onekligen en praktiskt trend om du är trött på att ha fickorna fulla av laddsladdar och andra små nödvändigheter. Oavsett om det är ett smalt laptofodral, en mindre väska i nylon eller en klassisk axelväska kan du definitivt lyfta den trendsäkert under 2019.

Svenska modestoltheten Our Legacy har en stark arsenal av vår- och sommarskjortor i butik i vår.

3. Bär skjorta oftare

Att skjortan under de senaste säsongerna blivit så mycket mer än bara en skjorta är ingen större modenyhet. Låt skjortan ta mer plats än att bara bära den istoppad i byxorna innanför en kavaj eller klassiskt utanpå. Utbudet av mönster och material är nu oändligt, bär skjortan i flera lager, knäpp upp den, bär knuten runt midjan, välj ett frotté-material, kombinera skjortan med en skjortjacka m.m. 2019 är på flera sätt året då du byter ut T-shirten till en väl vald och trivsam skjorta.

Kortare shorts? Yes, om trendsättande modegiganten Prada får bestämma slutar shortsen en bra bit ovanför knäna i vår.

4. Visa mer hud

De kortare (såväl sportiga som dressade) shortsen och sandalerna syns mer än någonsin i herrmodebutikerna. Om modemäktiga Prada får bestämma är shortsen vita med ett brett bälte i midjan. Hermès väljer khaki-bruna och matchar dem smakfullt med en collegetröja och hoodjacka. Trivs du bra i sandaler är det läge att låta de lätta skorna vara lika självklara på stadens gator som på en sandstrand söderut.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.