Så ser Oscar Jacobsons designsamarbete med Smarteyes ut

Under våren 2020 lanserar Smarteyes ett designsamarbete tillsammans med Oscar Jacobson. En glasögonkollektion där fokus ligger på tidlös estetik och högklassig, modern svensk design.

Den nya glasögonkollektionen består av 8 modeller i olika storlekar och färgställningar. Bågarnas design innehåller detaljer såsom metallskalmar formade som Chenillenålen som klassiskt används inom skrädderi – en hommage till Oscar Jacobsons anrika skrädderi historia. Skalmtopparna i acetat pryds av en knapphålsformad metalldetalj. Acetatbågarna har stiligt svarvade skalmar och kraftigt polerade kanter för att framhäva den höga kvalitén på hantverket.

– Att kunna förena modern, svenskt herrdesign som Oscar Jacobson står för tillsammans med den kvalitet och kunskap som Smarteyes besitter när det gäller glasögon och produktion, har vi skapat en kollektion vi är stolta över. Det är väldigt roligt att få vara det första varumärket Smarteyes arbetar med för ett designsamarbete och genom att lyfta det skandinaviska modearvet har vi tagit fram en kollektion med hög modegrad, som håller i längden, säger Mats Pettersson, kreativ chef på Oscar Jacobson.

Bågarna kostar 1500 kr/st. Med enkelslipade glas från 2000 kr och med progressiva glas från 4000 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.