Därför stärks hjärnan av fysisk aktivitet – Anders Hansen förklarar

När du rör på dig händer mycket i kroppen som får dig att känna dig både piggare och starkare. Bland annat ökar blodcirkulationen och cellerna kan ta upp mer syre. Det är därför inte särskilt svårt att räkna ut och förstå att du med träning kan assistera både din mentala hälsa och hjälpa hjärnan.

Anders Hansen, specialist i psykiatri och författare, har fått 2018-års pris av ideella internationella föreningen Mensa;

– Det är dags att vi pratar mer om hur livsstilen påverkar hjärnan. Det är inte bara din hjärna som styr dig – det är i hög grad du som styr hur din hjärna fungerar, säger psykiatern Anders Hansen i en intervju med SvD.

Självklart hjälper intellektuella övningar dig, men om du vill få ut det mesta av din hjärnas funktion är det hög tid att röra på dig – och helst svettas ordentligt tre till fyra gånger i veckan.

Just effekten av träning är så påtaglig att delar av hjärnan till och med kan växa och bli större. Detta är bara en av många vetenskapliga studier som psykiatern Anders Hansen berättar om i sin bok ”Hjärnstark”.

I boken, som hyllats av många, skriver Anders Hansen just om sambandet mellan intelligens och fysisk aktivitet. Han menar på att hjärnan är ett organ som påverkas och stärks väldigt mycket av fysisk aktivitet. En kunskap som kan göra mycket gott både för en person intellektuellt och känslomässigt.

Källa. 1177.se, Läkartidningen.se

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.