Svenskt Tenn, Hans Wegner och Cassina – kika in hemma hos grundarna av lyxhotellet Ett Hem

Om ni har sett bilder på det svenska hotellet Ett Hem i Stockholm tidigare och tycker att interiören är inspirerade – då är detta en ännu mer inspirerande adress att vila ögonen på. Det internationella inredningsmagasinet Architectural Digest har fått äran att kliva innanför dörrarna hemma hos Jeanette Mix, Ett Hems grundare i Stockholm.

Jeanette Mix och hennes familj har bott i huset sedan 2002 men för några år sedan bestämde de sig för att inreda alla rum mer omfattande – och tog då kontakt med brittiska inredningsstjärnan Ilse Crawford. De bestämde då tillsammans att bl.a. byta plats på köket för att på så sätt få fram de fina salongerna mer som annars hade en tendens till att stå tomma

– Familjen brukade bara använda köket och lite biblioteket. Sedan gick alla upp till varsitt sovrum, som i sin tur var arrangerade som lägenheter. Det är väl inte rättvist? säger Ilse Crawford i intervjun med AD.

Några av de inredningsmärkena och formgivare som syns i det magnifika hemmet är Svenskt Tenn, Piet Hein Eek, Lindsey Adelman, Hans Wegner och Cassina.

En antik ljuskrona, väl vald marmor och en skräddarsydd hylla i trä av Piet Hein Eek.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.