Nikes mest populära sko – här är historien om Air Max

Nikes Air Max-skor har nått kultstatus över hela världen. Det första paret lanserades 1987 och den unika dämpningen i sulan gjorde att de verkligen stack ut. Här får vi lite historia kring dojjorna som troligtvis aldrig kommer sluta vara populära.

Få skor har nått en lika stor kultstatus internationellt som Nikes välkända Air Max-skor. Redan 1987 lanserades det första paret och dämpningen i sulan gjorde att skon stack ut bland andra sneakers på marknaden av sin tid. I detta 25-minuters videoklipp får vi ta del av historien bakom skorna, en förståelse över hur skon uppdaterats under och varför pjucksen med största sannolikhet aldrig kommer att bli opopulära.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.