Kika in i Acne Studios nya huvudkontor på Floragatan 13

Svenska modestoltheten Acne Studios har lämnat kontoret på Lilla Nygatan 23 och flyttat till ett nytt huvudkontor i den forna Tjeckoslovakiska ambassaden på Floragatan 13 i Stockholm. För inredning och kontorsdesign står ingen mindre än Acne:s Kreativa Chef Jonny Johansson, Johannes Norlander Arkitektur och Acne Studios designteam. Målet har varit att lyfta fram Acne:s kärnvärden – Ambition to Create Novel Expressions (vilket även är varumärkets tidigare fullständiga namn).

– När vi började leta efter nya lokaler gjorde jag en sketch över hur modedesign fungerar. Jag ville att modets ådror skulle pulsera genom byggnaden, att det skulle bli en experimentell plats som fångar känslan av att ständigt röra sig framåt. Nu när vi skapat den här platsen känner jag mig väldigt stolt över att vi åstadkommit något tillsammans, säger Jonny Johansson, kreativ direktör på Acne Studios i ett pressmeddelande.

Byggnaden på tio våningar har ett öppet landskap för att uppmuntra till samarbeten och kreativitet mellan Acne Studios anställda. Kontoret inkluderar konstverk från artister som bl.a. Max Lamb, Daniel Silver och Benoit Lalloz.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.