Så bär du en grön kostym lika smakfullt som Armie Hammer

Färgade kostymer är ingen storsäljare bland skandinaviska män. Frågar du vilken butikssäljare som helst kommer du att få samma svar – ”Det är flera män som testat den här i grönt, men han köpte en mörkblå i slutändan”. Trist kan tyckas men inte helt svårt att förstå varför heller. Men om ditt mål är att, på riktigt, skapa dig en egen och unik stil så kommer det bli svårt att göra det i svart och mörkblått. Då krävs det mod för att bära färg.

Färgade kostymer har i många år ansetts för pråliga. Inte alla män har heller pondusen, eller för den delen finanserna, som F. Scott Fitzgeralds Jay Gatsby att bemästra en färgglad och välskräddad kostym, vilket bl.a. brittiska Esquire konstaterar.

Skådespelarfavoriten Armie Hammer har inte bara i romantiska dramafilmen Call Me By Your Name visat att han inspirerar till en sommargarderob i ljusgult, grönt och creme-vitt. När han i veckan gästade The Tonight Show Starring Jimmy Fallon så var det smakfullt klädd i en grön kostym.

Stiltipset för att lyckas? Ett par doft färgade strumpor till, en tunn-stickad tröja i svart och stilrena läderskor.

Möt våren i en grön ullkostym med smal passform. BOSS, 6 499 kr.

Parisiska klädmärket A.P.C. har länge varit ett favoritmärke hos de som gillar minimalistiskt mode med hög kvalitet. A.P.C, 2 050 kr.

En snygg färgkombination: grönt och ljusblått. John Smedley, 260 kr.

Handgjorda Oxford-skor i mjukt kalvläder. Vårda dem väl och de kan användas i många år framöver Morjas, 2 400 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.