GANT lanserar designsamarbete med konstnären Luke Edward Hall

Den 5:e november lanserar GANT ett designsamarbete med den Londonbaserade konstnären och formgivaren Luke Edward Hall. Kollektionen är en färgsprakande och livfull samling plagg och accessoarer för både dam och herr, där klassisk American sportswear möter det bästa ur traditionell brittisk elegans för att skapa en modern och unik tolkning av preppymodet.

Inspirationen till Luke Edward Hall for GANT har hämtats ur konstnärens helger i sitt hem på den brittiska landsbygden. Från morgonpromenader över fälten i stickad tröja och tweedkappa, till middagar i salongen med vänner och levande ljus i 70-talsinspirerad manchesterkostym och sidenskjorta.

– Jag ville skapa en kollektion med GANT som speglar helgerna jag spenderar med mina vänner här i mitt hem på den engelska landsbygden. Jag inspirerades av plagg från GANTs fantastiska arkiv, som jag blandat med min egna garderob av mönsterstickade tröjor och skräddade vintageplagg. Det är en kollektion helt i brittisk anda; praktisk och elegant, men också väldigt färgglad och lekfull, säger Luke Edward Hall.

Varje plagg bär Lukes signum i färgval och unika estetik.

– Vi upplever just nu preppymodets stora återkomst, vilket passar perfekt med Lukes extraordinära fingertoppskänsla för färg och form. Tillsammans har vi utgått från våra vintageplagg i GANTs arkiv och stöpt om dem i en modernare silhuett och en livfull färgskala. På så sätt har vi skapat något helt nytt för GANT som också fångar essensen av Lukes vision, säger Christopher Bastin, Global Artistic Director på GANT.

Kollektionen lanseras den 5 november och innehåller plagg och accessoarer för både dam och herr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.