Det franska klädmärket alla pratar om – och sommarens nyckelplagg

Simon Porte Jacquemus är Parisstjärnan alla pratar om. Designern som gjort sig känd för sitt soliga leende och sin sorglösa attityd – och för att vara en av få unga designer som på senare år lyckats bygga ett eget varumärke, helt vid sidan av lyxkonglomeratens inflytande, så skriver ELLE om den nya designern Simon Jacquemus.

En av de största herrmodenyheterna under år 2018 – efter Louis Vuitton och Diors visningar på Paris Fashion Week – var att franske designern Jacquemus släppte sin första herrkollektion. Simon Jacquemus har under de senaste åren lyckats att bygga upp ett eget internationellt varumärke där damkollektionen hyllats stort. Jacquemus fick en ordentlig språngbräda i karriären när under två år i rad tog sig till final i prestigefyllda talangtävlingen LVMH Prize.

I juni 2018 visades hans första herrkollektion för den internationella modepressen, på en strand utanför Frankrikes nästa största stad Marseille, där Jacquemus själv är uppvuxen.

Nyckelplaggen som syns är bl.a. fiskehattar, cargobyxor, stora stickade tröjor och skjortor med solrosor på.

Till skillnad från många andra herrdesigners som inspireras av streetwear, musikikoner eller historiska årtal har Simon Jacquemus i SS19-kollektionen inspirerats av sitt egna liv – och hur män i alla åldrar går klädda i Marseille. Men även hur det är att bli kär, eftersom det var då Simon själv började skapandet av sin herrkollektion som går under namnet ”Le Gadjo”.

Martin väljer 5 favoritplagg i Jacquemus vårkollektion

En vit bomulls-poplin skjorta. Fin att bära till ljusa jeans eller ett par vida vita byxor i sommar. Skjorta, Jacquemus, 2 400 kr.

En skjorta i en avslappnad silhuett inspirerad av södra Frankrike och den gula solrosfärgen. Skjorta, Jacquemus, 2 500 kr.

I tunn bomull och med väldigt diskreta kritstrecksränder är de vita byxorna, med en snörning i midjan de perfekta sommarbyxorna. Byxor, Jacquemus, 2 100 kr.

Trenden med de små herrväskorna våren 2019 slog även Simon Jacquemus fast vidd. En mindre väska i gult läder, perfekt att bära runt halsen eller snett över kroppen som en crossbody-väska. Väska, Jacquemus, 3 200 kr.

Nonchalant elegans är två ord som passar bra för att beskriva de skräddade herrplagg i Jacquemus vårkollektion. För dessa kostymer nästan mer passande att bära barfota på en strand än med sneakers till vardags. Kavaj, Jacquemus, 5 300 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.