Fira Halloween i en hemsökt skog – idag öppnar Lisebergs nya skräckäventyr

I dag slår grindarna upp för Halloween på Liseberg. Lagom till att mörkret faller öppnar årets nyhet Skogen: ett helt unikt skräckkoncept utomhus. I år är det maxat med kusligheter i nöjesparken med totalt fem skräckhus och två skräckområden. Skuggliknande varelser, ond natur och otäcka ljud möter besökarna när de går en utstakad bana utomhus.

– Vad var det där för ljud och vad är det för skugga som skymtar bakom nästa träd? Det är frågor du kommer ställa dig när du går genom Skogen. Alla dina sinnen skärps i mörkret, dina hjärnspöken väcks till liv och sen fyller vi i resten. I Skogen tar vi dessutom för första gången hjälp av väder och vind som bidrar till känslan av både instängdhet och utsatthet, berättar Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg. 

Halloween på Liseberg öppnade första gången 2015 och lockade första året dubbelt så många besökare än förväntat. Sedan dess har säsongen varje år vuxit både i storlek och i antal besökare. Förra året besökte hela 320 000 gäster Halloweensäsongen. Intresset för skräckhusen och skräckupplevelserna har sedan starten varit stort.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.