Så här ser SAS nya plan Airbus A350 ut på insidan

Minskad bränsleförbrukning, skräddarsydda lösningar och en ny design är bara några av de förbättringar SAS lovar när de presenterar nya planet Airbus A350. På varje flygning ska upp till 300 resenärer och besättning få en tystare kabin-upplevelse, två mittgångar, en optimerad kabinhöjd och ännu mer frisk luft. Det nya flygplanet kommer till en början att operera på sju linjer under det första året – bland annat Chicago, Beijing, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong och San Francisco.

– A350 är en milstolpe vår omfattande förnyelse av flottan, som kommer att bestå av marknadens mest avancerade och bränslesnåla flygplan. Med det här flygplanet minskar vi bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med upp till 30 procent. Dessutom kommer det externa bullret att minska med 40 procent. Tillsammans med det nya utseendet på våra plan är A350 en symbol för en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid för SAS, säger Rickard Gustafson, VD för SAS till travelnews.se.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.