12 snygga vita sneakers att satsa på i vår

Med knappt två dagar kvar till 1:a april, sopade gator i innerstan och en vårsol som allt oftare visar sin närvaro är det dags att se över skohyllan. Ett av de härligaste vårtecknen är just att få plocka upp ett par nya sneakers ur skokartongen – eller att putsa upp ett par tidigare trotjänare som fått ett halvårs vila.

Just vita sneakers är en sko du knappast behöver några större stylingtips kring – den passar rätt och slätt till allt. Men om ni frågar oss möter vi gärna våren i ljusa sneakers till ett par sköna byxor, långärmad stickad pikétröja och en trenchcoat eller mockajacka i april.

Common Projects har gjort sig kända för sina minimalistiska (och kvalitativa) sneakers. I vår uppdaterar designen med en mer markerad sula. Common Projects, 4 800 kr.

Eytys samarbete med modejätten H&M lyckades halvera den populära sneakermodellens prislapp till ”bara” en bråkdel av priset vi är vana vid att se. Eytys x H&M, 499 kr.

”Det känns som att gå på moln” – Pradas Cloudbust är en sneakermodell som gjort internationell succé senaste året. Prada, 6 600 kr.

Du hittar många snygga sneakers för under 1000-lappen i butik nu. Detta par är ett exempel på det. Zara, 599 kr.

De kanske inte är värda prislappen. Men det är alltid intressant att se vad stilikonen Tom Ford vill att män ska ha på fötterna en ny säsong. Tom Ford, 7 800 kr.

Med Adidas primeknit-överdel kommer modellen Alphaedge 4.0 i en vit färg med ett mönster med gråa detaljer, och en Continental mittsula i grönt. Adidas Alphaedge 4D, 2 999 kr.

Om du vill ha en exklusiv internationell finish på dina plagg – fast till en betydligt snällare prislapp än många modehus levererar – då kan du alltid räkna med COS. Just dessa slip on-sneakers för under 1000-lappen är definitivt ett smart köp. COS, 890 kr.

Satsa på en tydlig 80-talsstil i vår. Adidas Continental 80, 999 kr.

Påminner de om ett par bowlingskor? Eller bara ett par skor med kardborreband? Oavsett är Acne Studios sneakers med två spännen ett väldigt stilsäkert skoval. Acne Studios, 3 200 kr.

Svenska CQP:s handgjorda sneakers är svåra att inte finna tilltalande. CQP, 3 000 kr.

Trenden med stora sneakers – och en ful-snygg sula – som Balenciaga och Gucci bl.a. startade är långt ifrån över. I vår väljer italienska Valentino en större sneakers-modell med en odiskret logga på sidan. Valentino, 7 800 kr.

Detta är preppy-skon som på 70-80 talet tog USA med storm genom Björn Borg och tennisens guldår. Tretorn Nylite, 399 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.