Joel Kinnaman spelar rollen som polisinfiltratör i ”Tre sekunder” – se trailern här

I sverige är vi många som förknippar Joel Kinnaman med Snabba Cash och som karaktären Frank Wagner i Johan Falk-filmerna. Men hans skådespelarkarriären har under de senaste åren tagit honom från den svenska filmscenen hela vägen till Hollywood, med imponerande skådisroller i bland annat storfilmerna Suicide Squad och Robocop.

– Jag var sugen på att spela en rollfigur som påminner om Frank Wagner. Jag tyckte det var givande att spela en person som lever under falsk identitet, som går och bär på en hemlighet i alla situationer, säger Joel Kinnaman, i en intervju med SvD.

”The informer” heter filmen när den nu går på bio i Storbritannien – där den även spelades in i fjol. Joel Kinnaman, Rosamund Pike och Clive Owen är toppnamnen i den engelskspråkiga filmatiseringen av Anders Roslund och Börge Hellströms ”Tre sekunder”.

Filmen ”Tre Sekunder” har premiär den 27 september på svenska biografer.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.