70-tals fåtölj, japansk tekanna och tvättat linne – 5 inredningsfavoriter till hemmet

Våren är för många en lättnad. En lättnad över att den mörkaste tiden är över och det börjar gå mot ljusare tider. Låt det återspeglas i hemmet med ljusare färger, bambu och inspirerande läsning.

Varje vecka lyfter vi fem inredningsfavoriter som är mer tidlösa än trendiga och kommer att kännas lika aktuella om tio år som de gör i dag.

IKON FÖR 70-TALET. Fåtöljen Etcetera designades 1970 av Jan Ekselius har blivit en designikon för 70-talet. Ur ett ergonomisk perspektiv är den otroligt välkomnande. Nu återupptar inredningsbutiken Artilleriet och Jan Ekselius återupptar originalproduktionen av Etcetera. Lounge-stol, Etcetera, 22 600 kr.

TID FÖR TE. Ta vara på de lugna stunderna hemma i soffan. En tekanna i munblåst glas inspirerad av japanska traditioner som lyfter stilnivån på soff-myset. Tekanna, IKIGAI, 980 kr.

LJUSSTAKE I BAMBU. ”Ljusen ska vara så höga att inte belysningen kommer underifrån, det ger ofördelaktigt utseende” berättade Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson i ett radioföredrag 1951. Ljusstake, Svenskt Tenn, 2 200 kr.

FÖRSTA INTRYCKET. Det är första intrycket som räknas – mer komplicerat än så är det inte enligt Taschens book ”Entryways of Milan”. Redaktören Karl Kolbitz öppnar dörren till 144 överdådiga entréer som alla inspirerar i design på olika sätt. Bok, Entryways of Milan, 522 kr.

LYXIGT I LINNE. Vi är nog alla överens om att det är (väldigt) skönt att dyka ned i en säng med nytvättade linnelakan. Påslakanset, H&M Home, 699 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.