Louis Vuitton skrotar Michael Jackson-plagg i senaste herrkollektionen

På modeveckan i Paris i januari var Louis Vuittons herrmodevisning den överlägset största och mest exponerade visningen på schemat. Virgil Abloh, som presenterade sin andra kollektion sedan han tillträde som designchef för herr, valde att i höstkollektionen hylla Michael Jackson. Inför visningen hade Louis Vuitton bland annat skickat ut en Michael Jackson-inspirerad vit handske med texten ”There’s Only One” som inbjudan.

Nu, som en konsekvens av den proteststorm som mött Louis Vuitton efter att popstjärnan pekats ut som pedofilen i dokumentärfilmen ”Leaving Neverland”, skrotar LV stora delar av höstkollektionen. Två pojkar, som nu är vuxna, redogör för nya övergreppsanklagelser mot Michael Jackson, skriver amerikanska GQ.

Bland de plagg som tagits bort från kollektionen fanns bl.a. en T-shirt med popstjärnans skor på, en stor grå rock, jacka och byxor. Samtliga plagg inspirerade av Michael Jacksons mest ikoniska framträdanden och album-omslag.

År 2005 frikändes Michael Jackson för anklagelserna om övergrepp mot flera av de barn han ofta omgav sig med i hans hem – efter en mycket uppmärksammad och utdragen rättegång i media. Michael Jackson nekade då till alla anklagelser och hans advokater hävdade att det handlade om att barnens föräldrar var ute efter pengar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.