Våren är (nästan) här – 15 snyggaste vårjackorna

Få årstider är lika efterlängtade som våren – och det känns alltid som att man har väntat längre än tidigare år. Redan i januari landade de första vårjackorna i butik men nu, i mitten i slutet av mars, är klädstängerna fyllda med fina vårjackor.

Om du har bestämt dig för att investera i en ny vårjacka finns det många olika modeller att välja på. Mockajackan, trenchcoaten och vindjackorna i tekniska material är några. Ett ytterplagg som syns extra mycket i herrmodebilden just våren 2019 är skjortjackan med knäppning framtill. Svenska Our Legacy gör den i vitt merinoull och mohair, Craig Green i quiltat och franska AMI i senapsgult.

Martin väljer 15 snygga vårjackor i butik nu

Våffelstickat, en creme-färgad ton och utanpå fickor – svårare än så behöver det inte vara om du frågar Our Legacy, 2 600 kr.

Brittiske designern Craig Green gör det han är bäst på. Tänker nytt, snyggt och funktionellt. Craig Green, 9 400 kr.

Stone Islands senaste samarbete med Supreme skapade (ännu en gång) en en kö som var svårt att se slutet på utanför butiken i Stockholm. Den här ljusgula jackan i vårkollektionen har redan att börjat sälja slut hos återförsäljarna. Stone Island, 5 200 kr.

Acne Studios collegejacka i ull är ett stilsäkert alternativ.Acne Studios, 6 600 kr.

Du har väl inte missat att Balenciaga i förra veckan öppnade sin första svenska butik? Just denna jackmodell är fotbollspelarens Victor Lindelöfs favorit. Balenciaga, 13 000 kr.

Om du har funderat över var du hittar en fin vårrock för under 1000-lappen så vet du nu svaret. Weekday, 900 kr.

Malmö-baserade Séfr Séfr startade som en vintage-butik och har genom åren utvecklats till ett eget varumärke. Séfr, 2 800 kr.

När Hugo Boss för några år sedan delade upp sig i BOSS och HUGO har det blivit allt tydligare vad det tyska modemärket står för. I vår gör BOSS en av allra finaste mockajackorna i butik. BOSS, 8 499 kr.

Bottega Veneta har sedan sommaren 2018 en ny creative director, den 33-årige engelsmannen Daniel Lee. Samtidigt som han har tagit ett helt nytt grepp över herrkollektionen har priserna stigit. Bottega Veneta,28 100 kr.

Enkel och elegant vårjacka med dragkedja från AMI, 5 400 kr.

Mockajackan syns dubbelt så mycket i vår som den klassiska svarta skinnjackan vi är vana vid att se. Är du sugen på att slå till på en mockajacka när nästa lön trillat in på kontot är den bruna ett tidlöst (och smart) köp. Reiss, 5 100 kr.

Filippa K är sin skandinaviska minimalism trogen och har i vår tagit fram en mörkblå rock – fin att bära till ljusa, något vidare, byxor. Filippa K, 3 400 kr.

Ett franskt modemärke som bubblar i skuggan av A.P.C, AMI och Jacquemus är Éditions M.R. Franskt, exklusivt och med väl valda detaljer. Två tummar upp. Éditions M.R, 3 100 kr.

Sno stilen av modelegenden Hedi Slimane i vår och slå till på en svart mockajacka. Matcha rockigt med en prickig scarf, smala jeans och boots. H&M Edition, 2 499 kr.

Lika självklara som solglasögonen är på nästippen i april är jeansjackan på vårkanten. J.Lindeberg, 1 500 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.