Snyggaste sommarstilen: 12 pikétröjor att pika i

Få plagg är lika populära i sommar som den klassiska pikétröjan. Acne Studios, Prada och Dior Homme är bara några av de modehus som samtliga låtit sina vårkollektioner pike i piké. Antingen snor du stilen av Call Me By Your Name-skådisen Armie Hammer och matchar pikétröjan tillsammans med ett par mer dressade shorts – eller så inspireras du av Alexander Skarsgård och kombinerar just pikén med ett par kostymbyxor med pressveck och loafers.

Få klädmärken är så saltvattenskompatibla som brittiska Orlebar Brown. Deras stilsäkra överdelar är lika självklara i sällskap av drink på en härlig innergård som en heldag på sandstranden. Orlebar Brown, 2 450 kr.

Vi alla vet känslan av en nytvättad handduk som varken är för hård eller för mjuk att torka ansiktet mot. Nästan exakt så känns det när du testar pikétröjan Terry Polo Shirt från Arket,550 kr.

Om du gillar bilmärken som Rolls-Royce, Jaguar och Aston Martin finns en stor chans den här pikétröjan faller dig i smaken. Connolly, 5 100 kr.

Sitt minimalistiska arv troget hittar du flera stilrena pikétröjor, i butik och online, hos COS i sommar. COS,590 kr.

Fräcka Fendi har med de senaste kollektionerna charmat internationella modeeliten med plagg i brunt, vitt och svart. Fendi, 5 300 kr.

Solblekt gult, luftigt linne och små vikta detaljer – det är exakt vad du får ut av denna prisvärda pikétröja. Zara, 349 kr.

Byt ut den vita skjortan under kostymen mot en ledig och lyxig pikétröja istället. Morris Heritage, 1 499 kr.

Belgiske designern Dries Van Noten har gjort sig känd för sina elegans och konstnärliga mönster. Just den här pikétröjan är inget undantag där. Dries Van Noten, 4 500 kr.

Milano-baserade familjeföretaget Altea leverar såväl pikétröjor och skjortor som fina byxor och shorts i sommar. Altea, 2 100 kr.

Om du bär en helt look i olika nyanser av grått och därefter adderar en kontrastfärg är det svårt att inte se stilsäker ut. NN07, 1 200 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.