Milano Design Week: COS kreativa installation med franska arkitekten Mamou-Mani

Under den pågående designveckan i Milano finns det hundratals möbelmärken och formgivare som alla slåss om rampljuset och besökarnas intresse. Möbelmässan Salone Del Mobile i Milano har kommit att bli allt mer populär för varje år som går – och lockar numera även de största modehusen till sig. Ett av de modemärken som imponerade mest på oss var COS.

Det minimalistiska modemärket COS har inför årets Design Week teamat ihop sig sig med London-baserade franska arkitekten Arthur Mamou-Mani. Tillsammans visar de upp en 3D-printad installation gjord av förnybara material i en stor skala på Palazzo Isimbardi i Milano. Installationerna COS gör tillsammans med designvärlden har för varje år kommit att handla allt mer om estetik och företagets inspiration än just kläder och silhuetter.

COS x Mamou-Mani är en utställning där ljuset, de små bio-brickorna i vitt och brunt tillsammans skapar en inspirerande installation du går igenom – från den italienska innergården ut i en grön trädgård.

– Jag ville skapa en resa från inredningen till utsidan. Varje gång jag går utanför min komfortzon så vet jag att någonting intressant kommer att hända, säger unge arkitekten Arthur Mamou-Mani i en intervju med Wallpaper.

Och vi kan intyga att just installationen mellan COS och Mamou-Mani är något som definitivt bör upplevas. När du väl befinner dig på den sandfärgade innergården, funderar över processen bakom installationen – och därefter kliver ut i en lummig grön trädgård under de pyramidformade delarna så är det svårt att inte bli imponerad.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.