Vårens hetaste solglasögon – Martin listar 12 favoriter

Solen är äntligen tillbaka! Och det är inte en sekund försent att investera i våren och sommarens solglasögon. Slipp kisa mot solstrålarna med ett par stabila bågar vilandes på nästippen.

Bland de solglasögon som finns i butik är det klassiker från Ray-Ban, Persol, Tom Ford och Moscot som är stående populära. Men det finns även en del nyheter – ofta inspirerade av de ikoniska bågar vi sett flera Hollywoodstjärnor och välkända män bära historiskt.

SommarenS tydligaste solglasögontrend är mer retro-inspirerade bågar. Brillor som andas 70-tal, i ljusbrunt, rundade former eller med tonade glas i grönt. Vi har sammanställt några av de hetaste solglasögonen som finns att köpa nu.

Ett tips är att testa igenom många solglasögon innan du bestämmer dig – så att du känner 100% vilken modell som du tycker passar din ansiktsform bäst. VIU Eyewear, 1 500 kr.

Amerikanska solglasögonmärket Oliver Peoples är en solklar favorit. Exklusiv finish, sitter stabilt på näsan och upplevs lätt som ett par ikoner i sig. Oliver Peoples, 3 050 kr.

Our Legacys metallic-bågar väcker ett ha-begär direkt. Our Legacy, 1 200 kr.

Prisvärdare än så så här blir det knappast? Dessa för under 100-lappen behöver du faktiskt inte gräma dig över i ett halvår efter om du råkar sätta dig på. H&M, 80 kr.

Skådisen Pierce Brosnan är ansiktet utåt för Brionis senaste kollektion. Det är inte omöjligt att föreställa sig honom i dessa med ett par linnebyxor och linneskjorta på en båt i södra Frankrike. Brioni, 4 600 kr.

Solglasögon i en rund och retroinspiererad modell som fått det passande namnet Portofino. Morris, 1 795 kr.

Om du letar efter ett par enkla och snygga solglasögon till en överkomlig prislapp är Weekday varje vår att räkna med. Weekday, 150 kr.

Säsongens kanske trendigaste solglasögon står lyxmodehuset Dior för. Snyggt är bara förnamnet. Dior Homme, 3 600 kr.

En elegant modell med rundare form och avsmalnande skalmar. Nividas, 899 kr.

Ett par bågar i metall och plast som har tonade glas med UV-skydd. H&M, 90 kr.

Skydda dina ögon mot solen i ett par rejält glassiga bågar. Gucci, 3 100 kr.

Tom Fords klassiska D-Frame solglasögon gör dig stiligare, oavsett vilken ansiktsform du har. Tom Ford, 2 600 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.