Ben Gorham gör en outdoorkollektion för Peak Performance

Det sker många samarbeten i världen just nu mellan mode och sport. Men ett av de som internationellt drog flest blickar till sig – när det lanserades under Paris Fashion Week – är Ben Gorhams kollektion Possessions of My Soul för svenska Peak Performance.

Ben Gorham, grundaren av dofthuset Byredo, släpper en multifunktionell unisex-kollektion av tekniska kläder för Peak. En kapselkollektionen som binder samman Bens öga för detaljer och kärlek till naturen med Peak Performances inriktning att skapa tekniska kläder av hög kvalitet.

Just livsstil i storstäder och utomhus har historiskt sett varit rätt så segregerat – men är något som vi nu under de senaste säsongerna fått se växa ihop allt mer.

Unikt i kollektionen är att Ben valt att synliggöra flera av de detaljer som Peak Performance tidigare haft på sina plagg bakom gömda tyg. Exempelvis har diskreta sömmar fått kontrastfärger, dolda fickor valts att synliggöras och en funktionell mudd visas upp. Att plaggen är multifunktionella innebär även att de enkelt går att packa ned i sina egna fickor. Färgskalan? Blått, orange, svart och grå.

I januari 2020 släpps produkterna i Peak Performances butiker och online i en limiterad upplaga.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.