Jocke Berg blir smyckesdesigner: ”Den tekniska delen var väldigt intressant”

För tre år sedan avslutade popbandet Kent en 26 år lång karriär – vilket gett frontmannen Jocke Berg en helt ny frihet. Nu i dagarna släpper han bl.a. en smyckeskollektion tillsammans med Efva Attling.

–  Smycken vars form skapats genom att slå hårt på metall har funnits sedan urminnes tider. Det tilltalar mig. Nu fick jag möjlighet att göra mina versioner av armband och ringar, med i mitt tycke perfekta proportioner och finish, säger Jocke Berg till Damernas Värld.

Duon träffades i Efvas ateljé och Efva berättade om hur metallen fungerar och om de tekniska möjligheterna och begränsningarna. Tillsammans med Efvas guld- och silversmed Torbjörn Erstrand började Jockes första kollektion ta form.

Smyckena kostar från 950 kronor till 9 000 kronor.

– Den tekniska delen var väldigt intressant. Att se en sak som tog mig tio minuter att rita, men som är enormt svår att tillverka i metall. Det är mäktigt, berättar Jocke Berg i en intervju.

Ett halsband, en ring och armband är några av accessoarerna i kollektionen som släpps under Efva Attlings nya satsning ”The Högdalen” som nu finns att handla på efvaattling.com.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.