Rheborg, Schyffert och Andersson åker ut på Sverigeturné

Föreställningen ”Art”, med komikerna Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i rollerna, kommer i vår till tolv svenska städer. De framför en pjäs som är ett komiskt drama om manlig vänskap och bristande kommunikation. Föreställningen är skriven den franska författaren Yasmina Reza och sedan har Edward af Sillén översatt och regisserat.

– Vi har liksom vänt ut och in på temat vänskap i över 20 år, i allt från Nile City till Ben & Gunnar… Det är en återkommande grej. Och nu gör vi det igen med Art, som kanske är lite mörkare. Varför är män så dåliga på att kommunicera? Det är en liten del av vad vi ska gräva i, säger Henrik Schyffert, i ett pressmeddelande.

”Art” sattes upp för första gången redan år 1994 och är skriven av Yasmina Reza. Föreställningen kan stoltsera med priser i allt från Tony Awards och Molière till Laurence Olivier Awards och New York Drama Critics’ Circle. Årets uppsättning är en nyöversättning på svenska av regissören Edward af Sillén.

Den 17:e januari är det premiär i Västerås, sedan tar sig trion till Sundsvall, Luleå, Uppsala, Linköping, Helsingborg, Lund, Jönköping, Norrköping, Halmstad, Umeå och till sist Göteborg i mitten av maj. Biljetter släpps idag, måndag och du hittar dessa på denna länk.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.