Ben Gorham designar årets Rosa Bandet: ”För mig är hoppet viktigt”

Ben Gorham, Cancerfonden 2019. Fotograf: Klas Sjöberg

Ben Gorham, grundare av parfymhuset Byredo, formger Rosa Bandet 2019. Designen på årets band är inspirerad av ett slitstarkt rep, som ska symbolisera hoppet som binder oss samman i kampen mot cancer. Nytt för i år är att man även lanserar ett armband till förmån för insamlingen.

– Jag är stolt över att få bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, en kampanj som har berört mig personligen. För mig är hoppet viktigt och att påminna om bandets natur som binder oss samman och tillåter oss att blicka framåt. Jag bär bandet för min svärfar och alla andra anhöriga och drabbade, säger Ben om sitt band, som finns att köpa från och med idag, den 27 september.

Hans första möte med sjukdomen och död han jag i början av 90-talet i samband med aids-utbrottet när han växte upp delvis i USA och Kanada, där sjukdomen var påtaglig.

– Jag minns när Magic Johnson, världens största basketspelare, fick aids. Att se en idol bli sjuk väckte väldigt starka känslor. Men jag minns också hur hoppfullt det var att få se hur forskning och utveckling tillät människor att leva länge och få mer normala liv, säger Ben Gorham.

Kampanjen lanseras för 17:e året i rad med syfte att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om sjukdomen. Bandet kostar 40 kronor och armbandet 100 kronor, och säljs hos återförsäljare som Lindex, Ica och Apotek Hjärtat. Överskottet går oavkortat till Cancerfonden.

Ben Gorham, Cancerfonden 2019. Fotograf: Klas Sjöberg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.