Sugen på en lyxig weekend? Här är 5 hotell värda en omväg

1. Soho Farmhouse. Den exklusiva hotellkedjan Soho House mer lantliga Farmhouse är en idyll på den engelska landsbygden med rustika timmerstugor och flera elstäder. Knappt två timmar utanför Londons storstadspuls kan du ta en helgpromenad bland brittiska farmare – för att sedan komma tillbaka till bondgården. Skämm bort dig själv i den gamla ladan som byggts om till en pub, på spa:t eller med ett par timmars hästridning bland de öppna vyerna. www.sohofarmhouse.com.

2. Sanders i Köpenhamn. Det smakfulla hotellet Sanders – som startades för bara några år sedan – blev snabbt en Skandinavisk hotellfavorit såväl hos världsresenärer som för danskarna själva. Den dova färgskalan, väl valda möbler i rotting, den mästerliga baren eller restaurangen på övervåningen med gröna växer är bara några av alla ställena du kan slå dig ned på för att koppla av. Det är lätt att förstå varför Sanders är en storfavorit bland Köpenhamns designelit. www.hotelsanders.com.

3. Grand Pigalle Paris. Grand Pigalle är ännu ett boutique-hotell har som öppnat dörrarna i romantiska och livfulla Paris. Denna gången är det i hörnet av Rue Victor-Massé och Rue Henry Monnier som Grand Pigalle charmigt visar upp sig. Pigalle är ett hotell med unika rum designade av Dorothée Meilichzon där kakel möter mönster, öppen spis och mässingsdetaljer. Hotellet är beläget i en stadsdel av Paris (som ännu har kvar sin franska charm) det där det definitivt inte är konstigt om du ser en man eller kvinna nonchalant sitter och sippar på ett glas rött med bara en bok som sällskap mitt på ljusa dagen. www.grandpigalle.com.

4. Niehku Mountain Villa. Precis på riksgränsen mellan Sverige och Norge, passerar den legendariska malmbanan, tågsträckan mellan Kiruna och Narvik som i över hundra år trafikerats av tåg lastade med järnmalm. Nu har Niehku Mountain Villa öppnat på platsen för malmbanans gamla lokstall som var i drift mellan 1902 och 1923. Ett äventyrshotell där det är en ren dröm att övernatta en kylig vinterhelg. www.niehku.com.

5. Bergaliv. I en gammal skidbacke långt in i Hälsingland står Lofthuset. Ett lofthus där japansk minimalism möter skandinavisk design. Ät frukost på taket, luta dig tillbaka med kikaren och spana efter fåglar eller ta en promenad i den gamla skidbacken. Inredningen av ljusa träslag och snickerier i björkplywood och ask gör att du enkelt kan koppla av och fundera på allt annat än vardag. www.bergaliv.se.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.