8 vinterjackor du garanterat slipper att frysa i

Välj en oversize dunjacka och kombinera coolt med 90-tals sneakers.

November har gjort entré och vi vill slå ett slag för dunjackan. Välj en jackmodell i vinter som ger dig stora valmöjligheter i att klä sig – men framförallt hjälper dig att slippa frysa när termometern kryper en bra bit under nollgradigt. Många av de största modeföretagen producerar i dag dunjackor i 100% spårbart och etiskt producerat dun.

Färgen som dominerar säsongen är inte helt oväntat svart, mörkblått och mörkgrönt men va inte rädd för att våga satsa på ett ytterplagg som lyfter din stil.

Här är 8 fina dunjackor från bland annat Arket, Stone Island, Prada och Woolrich som finns i butik nu.

För att inte förlora stilen helt i en svart dunjacka är ett tips att ha ett par coola sneakers eller snörade kängor till. Den här svarta dunjackan hjälper dig med en snygg silhuett även i det värsta vintervädret. Prada, 16 800 kr.

En sportig och smakfull dunparkas från Woolrich som garanterat håller dig varm i Skandinavien i vinter. Ett stort plus? Den fördelaktiga placeringen av fickorna. Woolrich, 8 100 kr.

Gjorda av 100% återvunnet dun har minimalistiska Arket tagit fram dunjackor till en väldigt överkomlig prislapp – som dessutom finns i flera fina färger. Arket, 1 900 kr.

Ett smart vinterköp: Sömlös dunjacka i marinblått från japanska modejätten Uniqlo. En enkel design som gör jackan lätt att kombinera med exempelvis en over-shirt eller ulltröja under. Uniqlo, 1 999 kr.

Ett klädmärke som genom åren gjort en stor forskning i material och olika tekniker att göra plagg mer tåliga är Stone Island. Den här jackan – som är senaste tillskottet i deras ”Shadow Project” – är extra snygg att bära i vinter. Stone Island, 11 800 kr.

Dunjacka i ett vattenavvisande material med totalt sexton stycken välplacerade fickor. Jackan är en del av JL:s samarbete med 1% For The Planet och 1% av intäkterna går till klimatforskning på Arktis. J.Lindeberg, 7 000 kr.

Satsa på färg i vinter! För dig som tycker att svart är alldeles för trist kan den här dunjackan med huva i kamel vara ett passande alternativ. H&M Edition, 1 999 kr.

En dunjacka med logotype du garanterat behöver oroa dig för att falla in i mängden i. Sportig, svartvit med logotype i kontrastfärg på båda armarna. Gucci, 24 100 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.