Herrmode 2020: Vårens 8 viktigaste herrmodetrender

Dior Homme våren 2020.

1. Snyggt klädd i satin. Den glansiga och fina satin-ytan har i flera säsonger smugit sig fram allt mer – och våren 2020 syns materialet brett. Alltifrån kostymer, sjalar och byxor i satin visas hos några av de allra mest trendsättande modehusen som spanska Loewe, Dior Homme och Dries Van Noten. Du bär trenden stilsäkrast fullt ut i ett set eller uppdaterar enkelt din vita skjorta till en svart satin-skjorta nästa gång du tänkt bära kostym. Ledigt och elegant på en och samma gång.

Franska modemärket Jacquemus våren 2020.

2. Cargobyxor och synliga fickor. Cargobyxan har klivit in i modets finrum på riktigt i herrmodet denna vår. Flera herrmärken har inspirerats av välbevarade arméplagg och de karaktäristiska utanpåliggande fickorna visas denna säsong på såväl kostymbyxor som mer funktionella byxor. När värmen väl gjort entré i början av sommaren bär du cargobyxorna allra snyggast med ett par fina sandaler till.

Italienska Etro våren 2020.

3. Satsa på en oversizad oxforskjorta. Sent på våren infinner sig inte sällan längtan efter sommaren allt mer – och likaså suget efter att bära svala skjortor. Välj en oxfordskjorta – gärna en storlek större än vad du brukar bära, istoppad i ett par vida byxor. En sommar-look vi garanterat kommer att få se på många välklädda män under sommarhalvåret 2020.

Hedi Slimane-aktuella Celine våren 2020.

4. Pika i pinstripe. Det kan låta som en ren klyscha – men din coolhet pikar ofta i just pinstripe. Ta ett stort kliv ifrån finans-referenser på Wall Street och tänk istället på en musik-junkie som börjat få snurr på sin business. Legender som Mick Jagger och Freddie Mercury är två män som satt ribban högt när det pratas om pinstripe, boots och pilotbrillor.

Elegant av Tod’s våren 2020.

5. Trendigaste detaljen i vår: fickor. Stora som små spelar ingen roll – huvudsaken är att de syns. Säsongens kanska allra mest trendiga detalj får oss att börja stil-googla bilder på alltifrån fågelskådare till pressfotografer och Virgil Ablohs senaste visning som kreativ chef för Louis Vuitton herr. I vår är såväl ytterplagg som byxor med stora fickor en stor trend vi bara sett början av.

6. Skinnjackan. Klassiska skinnjackor är lite som bröd på bordet. Den kommer alltid att finnas där, vara relevant och framförallt: uppskattad. Det finns få plagg i garderoben som känns lika maskulina och rockstjärne-kompatibla som en snygg skinnjacka med god passform.

Berluti visar våren 2020.

7. Dubbelknäppt är överallt. Det finns få skräddade herrmärken som inte har en dubbelknäppt kostym i sin kollektion våren 2020. Redan för åtta år sedan skrev de flesta herrmode-journalisterna ”nu är det dubbelknäppt som gäller” – men frågan är om det inte först nu som herrkunden är mogen och villig att verkligen köpa en dubbelknäppt kostym för full pris. Oavsett visar Berluti ovan hur du bär dubbelknäppt smakfullt denna säsong.

Celine våren 2020.

8. Leopard- och zebra-print. Djur-print har under de senaste åren gjort en stor comeback i modevärlden och den senaste säsongen visat sig allt mer inom herrmodet. Från silkesskjortor i zebra-print till loafers i leopardmönster och även jackor. Släpp fram vilddjuret i dig och höj stilribban ett snäpp med en leoparprintad skjorta under kavajen eller stickade tröjan i vår.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.