Starta dagen på bästa möjliga sätt – 3 nyttiga drycker

Se till att alltid få en bra start på dagen. Genom att välja vissa drycker i din morgonrutin kan du bl.a. motverka sjukdomar och bygga upp ditt immunförsvar.

1. Granatäpplejuice

Att dricka naturliga juicer är bra för vår hälsa kommer nog knappast som någon nyhet. Men det finns vissa näringsrika frukter som har sin egen superkraft. Grantäpple är en sådan. Förutom att frukten innehåller ellaginsyra – som räknas som en naturens starkaste antioxidanter – sägs den även motverka magproblem, diarré och illamående.

2. Svart kaffe

Det finns långtidsstudier som visar på att personer som dricker 1,5 kopp kaffe varje dag löper mindre risk att drabbas av diabetes än de som inte dricker kaffe. Kaffe kan också vara ett redskap som gör det lättare att hålla den slanka linjen. Det inverkar nämligen mycket på centrala nervsystemet, hjärta och kretslopp samt ämnesomsättningen. 

3. Golden milk

Golden milk har hyllats av hälsoprofiler över hela världen – och börjar synas allt mer som ett alternativ till kaffe och te på caféer runtom. Huvudingrediensen är gurkmeja, som anses antiinflammatoriskt och har i ett flertal studier visat sig hjälpa mot både IBS, depression och ledvärk. Även ingefära är en ingrediens du lägger märke till i golden milk. Inte minst smakmässigt där ingefäran är tongivande.

Källa. Iform.se, ELLE Mat & Vin

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.