The talented Mr Ripley blir TV-serie – av Oscarsvinnande Steven Zaillia

Det är svårt att inte bli imponerad av filmen The talented Mr Ripley. De magnifika miljöerna på Amalfikusten, lediga linnebyxor, loafers utan strumpor och den eminenta skådespelartrion: Gwyneth Paltrow, Matt Damon och Jude Law. The Talented Mr Ripley är en långfilm som släpptes 1999, men som det än idag ofta refereras till i såväl film- som stilsammhang.

Gwyneth Paltrow, Matt Damon och Jude Law.
Steven Zaillian gör nu en TV-serie av filmen ”The Talented Mr. Ripley” från 1999.
Det är inte svårt att första varför detta är en film som det ofta refereras till i modesammanhang.

Tidigare i våras kunde Deadline exklusivt rapportera nyheten om att Steven Zaillian nu gör en tv-serie av ”The Talented Mr. Ripley”. Den Oscarsvinnande manusförfattaren, som senast skapade miniserien ”The Night Of”, ska skriva första säsongen till stor del helt själv.

Utöver filmen The Talented Mr Ripley kommer den nya serien att ha hämtat inspiration från samtliga böcker om Patricia Highsmiths seriemördare Tom Ripley.

Det är ännu inte bestämt var filmen kommer att hamna än (Netflix, HBO eller Amazon). Men en sak som är säker är att både intresset för Steven Zaillans produktioner och serier om seriemördare är omåttligt populärt.


Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.