”Färg skänker mig glädje” – Luke Edward Hall om samarbetet med Svenskt Tenn

Luke Edward Hall är namnet på hela inredningsvärldens läppar just nu. Blott 29 år gammal har han redan hunnit med ett prestigefullt samarbete med brittiska Burberry, skapat en jubileumskollektion åt Royal Academy of Arts och en egen utställning på auktionshuset Christie’s.

Det är med en färgsprakande och lekfull design som Londondesignern och konstnären ofta kännetecknas;

– Världen kan vara ganska mörk och dyster, så för mig känns det meningsfullt att hylla stark färg. Jag har alltid älskat att omge mig med färg – att leva med den, bära den och skapa saker med den. Jag antar att det handlar om optimism; att färg skänker glädje, säger Luke Edward Hall.

Nu är Luke i Stockholm för att lansera sin kollektion för anrika Svenskt Tenn – som redan hyllats i internationella modemagasinet Vogue. Luke har tillsammans med Svenskt Tenn tagit fram en inredningskollektion med färgstarka motiv och karaktäristiska ansikten i akvarell.

– Svenskt Tenn är redan ett varumärke med mycket personlighet och värme. Jag ville ge kollektionen en touch av min brittiska lekfullhet, förklarar Luke.

Vilken är din favoritaccessoar i designsamarbetet med Svenskt Tenn?

– Jag älskar den första designen vi gjorde för den gröna kudden. Det är en blandning av ansikten med några av mina favoritmotiv inspirerade av antiken. Vi kallade samlingen Endymion efter en av mina favoritkaraktärer från grekisk mytologi.

Vad inspirerar dig allra mest just nu?

– Jag inspireras verkligen av nya saker varje dag. Just nu kan jag inte få nog av romanen ”The Weekend by Peter Cameron” som jag precis läst färdigt. Det är en historia om tre vänner som samlas på ett lantställe i norra delarna av New York. De möts där på årsdagen av en man som dött de alla är knutna till, av blod och kärlek på något sätt. Det är en rörig historia, berättar Luke och tillägger;

– Och i går blev jag extremt inspirerad när jag besökte Nationalmuseet i Stockholm.

Du och din man reser i världen en hel del – vilka är dina favoritadresser?

– Italien. Vi älskar det. Venedig, Toscana och Capri. Men också andra platser, naturligtvis. Sen gillar vi även Big Sur i Kalifornien och Jaipur i Indien.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.