Allt du vill veta om Pradas stora herrvisning i Shanghai

Tidigare i veckan visade Prada sin herrkollektion för våren och sommaren 2019 – denna gången i Shanghai. I ett av Asiens största silon, en lokal som tidigare varit verksam för lagring för vete och spannmål visade Prada en uppdaterad klassisk silhuett, pastellfärger och retro futuriska detaljer. Vi har sammanställt några av de viktigaste detaljerna från den maffiga herrvisningen.

1. Den enorma lagerlokalen. Pradas visning av vårkollektionen 2020 ägde rum i en enorm lagerlokal i Shanghai. Gigantiska silon, där det tidigare varit fullproppat av vete, korn och andra spannmål var för visningen helt tomma, endast ljussatta med ett starkt blått neonljus. Enligt det italienska lyxmodehuset valde designern Miuccia Prada just silon som ridå för att uppmärksamma en ”kraftfull påminnelse om Shanghais industriarv”.

2. Maxat med pastellfärger. Det var en minst sagt färgstark kollektion som Prada visade upp i herrkollektionen för vår/sommar 2020. Flera av nyckelplaggen kombinerade pastellfärger som lila, ljusgult, ljusblått. Vi kan garanterat vänta oss att se mer av de randiga linnena och sportiga jackorna i blockfärger av pastell i början av nästa år.

3. Vilken är Prada-uniformen för våren 2020? Den längre skjortan, linnet eller t-shirten i kombination med en kortare jacka, stora stickade strumpor och sneakers med en kraftig sula är garanterat en look vi kommer att se i modeplåtningar, på omslag och stilikoner kommande vårsäsong. En väldigt klassisk – men nu uppdaterad – Prada-silhuett.

4. Retro futuristiska detaljer. En resa till den digitala tiden är något som märkets designer Miuccia Prada ofta nämner i intervjuer på frågan om arbetet bakom senaste kollektionerna. De retro futuristiska detaljerna är också ett sätt att också lyfta Shanghai och Kina som ett visionärt land när det kommer till just teknik. Kassetter och analoga kameror är bara några av de print som syntes på allt ifrån bowlingskjortor och jackor till väskor och andra accessoarer.

5. Viktigaste accessoaren: väskan. Det råder ingen tvekan om att nylon är Pradas favoritmaterial. Inte minst när det kommer till väskor. Så gott som varje herrmodell som stegade ut på catwalken bar en väska – antingen över ena axeln, fastspänd i midjan eller som ryggsäck. Snygga och smarta väskor är en detalj i kollektionerna som verkar ligga designern Miuccia varmt om hjärtat.

6. Nathan Westling stal showen. Fyra månader efter att ha bekräftat sin könsidentitet som man, gjorde modellen Nathan Westling debut som herrmodell för Prada. När Westling tidigare gjort modelluppdrag som kvinna gick han ofta visningar för italienska Prada – så detta var en hyllad comeback bland såväl modejournalister som influencers på plats.

Källa. Prada.com, Vogue, Hypebeast

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.