Se Dior Hommes nya samarbete med väskmärket Rimowa

För ungefär en månad sedan lanserade det lyxiga väskmärket Rimowa en ny global kampanj med Kim Jones, kreativ chef för Dior Man, som ansikte utåt. En på många sätt optimal ambassadör för ett väskmärket specialiserat på resväskor med tanke på att Jones själv ständigt är på resande fot mellan London, Monaco och Nambia. Dessutom har Kim Jones en minst sagt gedigen kunskap om snyggt resande med sin bakgrund på anrika Louis Vuitton där just ”Art Of Packing” är en stor del av det franska märket.

Men nu, efter Dior Hommes SS2020-visning på Paris herrmodevecka, vet vi att samarbetet mellan Kim Jones och Rimowa blir betydligt mer omfattande än en kampanj. Diors herrvisning visade ett stort utbud av olika väskor: handbagage, midjeväskor, en champagne-väska och ryggsäck framtagna i ett designsamarbete med Rimowa.

Väskor i olika storlekar: Dior Homme x Rimowas väskor kommer i flera olika utföranden.

– Monogrammet uppfanns faktiskt för Christian Diors första bagage på 1960-talet, så det ser verkligen på ett historiskt och viktigt nedslag i modehusets historia. Jag har försökt modernisera monogrammet och försöker modernisera, för att skapa en ny historia för huset, förklarar Kim Jones i en intervju med internationella Vogue.

Ännu finns inget datum kommunicerat för när väskorna släpps eller prisbilden. Men räkna med att även denna gång när det gäller Kim Jones (initierade samarbetet mellan Louis Vuitton x Supreme) att få hänga på låset.

Bär ditt handbagage på ryggen istället för att rulla vid sidan.
Dior Homme x Rimowa.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.