”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” av Hans-Olov Öberg utsågs under onsdagen till världens bästa ginbok. Den fick även utmärkelsen ”bäst i världen” i kategorin cocktailböcker vid tävlingen Gourmand Awards i Macau i Kina. Det här är den första svenska boken som enbart handlar om drinken gin & tonic.

– Jag är så lycklig att jag knappt hittar orden just nu. Men segern är också ett erkännande för världens i mitt tycke godaste drink och dess oändliga utvecklingsmöjligheter. Jakten på en perfekt gin och tonic går, kort sagt, vidare, säger Hans-Olov Öberg, i en intervju med Livets Goda.

I boken finns Hans–Olovs egna betraktelser, fakta, recept, tips efter 32:års sökande efter en perfekt gin och tonic. Sedan 1995 har Gourmand Awards prisat världens bästa kok- och dryckesböcker, där böcker från mer än 200 länder tävlar om de prestigefyllda titlarna.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.