Austin Butler tar rollen som Baz Luhrmanns Elvis Presley

Aaron Taylor-Johnson, Ansel Elgort, Miles Teller, Harry Styles och Austin Butler ska alla ha provspelat för rollen som Elvis Presley i Baz Luhrmanns film. Nu kan The Hollywood Reporter avslöja att rollen har gått till det mest okända namnet av de fem. Austin Butler, med en egentligen rätt så blygsam meritlista jämförelsevis mot de andra fyra namnen, kommer att axla rollen som ”The King”.

– Jag visste att jag kunde inte göra den här filmen utan helt rätt skådespelare. Vi sökte efter en person med förmågan att framkalla rörelserna och röstresurserna som fanns hos Elvis, men också kunna ta fram artistens sårbarhet, säger Baz Luhrmanns i en intervju med THR.

Filmen om Elvis väg mot framgång och den omtalade relationen med managern Tom Parker (som spelas av Tom Hanks) kommer med största sannolikhet bli en storfilm. Inspelningarna sägs starta i början av 2020.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.