De största modetrenderna för män sommaren 2019

Sommaren är är här. Värmen börjar sakta (men säkert) att stabilisera sig och det är nu inte många veckor kvar till den stora semestersäsongen för många av oss. Det är hög tid att vänja ansiktet vid solskydd varje morgon, hänga linneskjortorna längst fram i garderoben och se till att dina vita sneakers är vita – åtminstone är det värt ett tappert försök. Med detta sagt passar vi på att uppdatera er kring de största herrmodetrenderna för sommaren 2019.

Dior Homme SS19

1. Vita kostymer, elegans och skräddat herrmode. Elegansen gör en stor comeback i herrmodet sommaren 2019. Helvita dubbelknäppta kostymer i ull och mohair, chica loafers och skjortor som känns lyxigt uppknäppta har fått en stor pånyttfödelse. Gucci, Dior Homme och Louis Vuitton är tre modehus som fått kostymen att göra en storstilad comeback och moderniserat sättet vi män bär kostym på.

Jacquemus SS19

2. Korta shorts. Yes, du läste helt rätt. Korta. Sommaren 2019 är de största modemakthavarna överens om att shortsen är kortare än någonsin. Till viss del för att skapa en snygg silhuett men även för att män ska kunna visa låren och se något sportigare ut – även vid uppklädda tillfällen. Retro print från Dries Van Noten eller neon-färgade från Prada väljer du själv.

Fendi SS19

3. Hikingsandaler. Oavsett om du planerar att gå långt eller så kort som möjligt under sommaren är hikingsandalerna ett lika aktuellt som moderiktigt val i sommar. Sandalerna med remmar tvärs över, cross over med läder och inte sällan med en tyngre sula syns hos flera av de största modehusen denna säsong.

Canali SS19

4. Grönt. En sval, något dov och tidlös grön färg som Brittiska GQ väljer att kalla för ”Sage” är en av sommarens populäraste färger. När Italienska anrika modemärket Corneliani visar upp senaste kollektioner syns flera plagg i färgen salvia – likaså hos Canali och Dsquared2. En färg som är extra fin att bära tillsammans med beige, vitt och brunt.

5. Mönstrade skjortor. Ett plagg som är starkt förknippat med sommaren och hjälper dig att hålla stilen uppe de allra varmaste dagarna är skjortan. Långärmad, kortärmad, mönstrad eller något däremellan. Likt de senaste säsongerna syns fler mönstrade skjortor än du kan räkna får ute i herrmodebutikerna.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.