De 5 viktigaste nyheterna från Apples stora event på Steve Jobs Theater

Tim Cook, VD för Apple, presenterar Apples nyheter för 2019.

Årets största nyhet under Apples stora September-event på Steve Jobs Theater i Kalifornien var utan tvekan de tre nya iPhone-modellerna. Men techjätten offentliggjorde också andra nyheter – den sjunde generationens iPad och Apple Watch Series 5 är några av uppdateringarna som släpps i slutet i butik i slutet av september.

Nya iPhone 11

Apple presenterar tre nya modeller av iPhone på Steve Jobs Theater i San José: Iphone 11, Iphone 11 Pro och Iphone 11 Pro Max. De två sistnämnda får tre kameror istället för 2 på bakdsidan och det nya A13 Bionic-chippet. Iphone 11 är en uppföljare till förra årets nyhet Iphone XR och Med det snabbaste och mest kraftfulla chippet någonsin i en smartphone, plus ett helt nytt dubbelkamerasystem och ännu längre batteritid. Telefonerna kommer att finnas i handeln 20 september.

Apple TV+

Apple meddelade idag att Apple TV+, världens första abonnemangstjänst med bara originalproducerade filmer och serier av dagens mest kreativa historieberättare, lanseras den 1 november i fler än 100 länder. Streamingtjänsten har kommit att bli kallad ”Netflix-dödare” och priset ligger ungefär på hälften av vad Netflix ligger på. Apple TV+ erbjuder ett mäktigt utbud av originalproducerade serier som bland annat The Morning Show, Dickinson, See, For All Mankind och The Elephant Queen. Från och med idag kommer kunder som köper en iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch eller Mac att få Apple TV+ kostnadsfritt i ett år. Med Familjedelning kan upp till sex familjemedlemmar dela ett abonnemang på Apple TV+.

Apple Watch Series 5

Det mest överraskande kring Apple Watch Series 5 är den avsevärt bättre batteritid än den tidigare versionen. En ny skärm som är aktiv hela tiden, inbyggd kompass och internationella nödsamtal är även några av uppdateringarna för den femte generationen av Apple Watch. Den nya modellen kommer till butikerna fredagen den 20 september.

Apple Arcade

Apple meddelade idag att den länge omtalade streamingtjänsten Apple Arcade blir tillgänglig på App Store med iOS 13 torsdagen den 19 september. Det för det möjligt att streama mängder med spel till iPhone, Ipad och datorn för cirka 50 kr i månaden. Utbudet kommer under de närmaste veckorna att uppgå till över 100 spel i takt med att nya spel släpps, och sedan tillkommer fler spel varje månad.

Sjunde generationens iPad

Apple presenterar även en ny version av sin mest populära iPad från 4 295 kr. Den har en Retina-skärm på 10,2 tum, funkar med Apple Pencil och Smart Keyboard och har iPadOS för kraftfull multitasking och kreativa möjligheter. Nya iPad finns att beställa från och med idag – och finns i butik från måndagen den 30 september.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.