BOSS släpper en kapselkollektion med tyska keramikfabriken Meissen

Inför årets julsäsong har BOSS tillsammans med keramikfabriken Meissen tagit fram en kapselkollektion. Inspirerat av Meissens välkända ”Big Five” porslinsfigurer har ett samarbete växt fram mellan de två tyska varumärkena – som delar passion för kvalitet, design och kreativitet.

Meissen grundades 1710 och har i över 300 år varit kända för extraordinärt hantverk och hög kvalitet. Kollektionen ”The Big Five”, designat av skulptören Maximilian Hagstotz, innehåller ett lejon, leopard, elefant, noshörning och buffalo, samtliga dekorerade med monokroma mönster. Dessa majestätiska djur, inspirerade av afrikanska träskulpturer, är grunden i BOSS nya kapselkollektion, liksom en limiterad kollektion av porslinsmuggar i fem olika modeller, som kommer finnas tillgängligt i BOSS och i Meissens butiker. 

Kapselkollektionen innehåller plagg för vardag och fest för män och kvinnor, i en monokrom palett i svart och vitt. Djurmotiven återfinns som broderier, i jacquard samt i print på kashmir, siden och skinn.

HUGO BOSS kommer att göra en donation till välgörenhetsorganisationen ”Elephants for Africa” som ett erkännande av samarbetet.Kunderna får också möta ”The Big Five” personligen i BOSS butiker runt om i världen där skulpturerna är installerade i fullskalig storlek. BOSS x Meissen är tillgängligt online samt i BOSS butiker från november 2019.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.