Martins 5 favoritadresser i London: ”The Rows nya butik, End Clothing och Chiltern Firehouse”

The Row, 15 Carlos Pl, Mayfair, London.

I hjärtat av Mayfair och med grannar som exklusiva hotellet The Connaught och väsk- och accessoarmärket Goyard ligger The Rows nyöppnade butik. Prislapparna på plaggen tenderar till att skrämma iväg de flesta men om du gillar att investera i minimalistiska och dressade plagg med en kräsen silhuett och kvalitet i fokus är The Row ett märke att spana in. Om inte annat kan du gå in i butiken bara för att syna den helt otroliga) inredningen. www.therow.com.

Chiltern Firehouse, 1 Chiltern St, Marylebone.

Som namnet avslöjar ligger denna trendiga restaurang i en gammal brandstation i Marylebone. En stimmig restaurang oavsett veckodag där det är lika trevligt att beställa in en riktigt god köttbit som vällagade smårätter. Har du haft turen att få en bokning (vilket kan va lite trixigt) för middag är ett tips att vara där en timme innan så du hinner en drink eller två i den varma och välkomnande baren. www.chilternfirehouse.com.

Polpo, 41 Beak St, Soho.

Ett stenkast från myllrande Regent Street ligger denna italienska och opretentiösa restaurang. Slå dig ned, beställ in ett glas och beställ olika små rätter i lugn och ro. En perfekt lämpad restaurang för lunch när du tröttnat på att springa runt på Londons största shoppinggator och behöver energipåfyllning. Tre favoriter på menyn? Potato gnocchi & sausage ragù, Spicy pork & fennel meatballs och Zucchini fries. www.polpo.co.uk.

End Clothing, 59 Broadwick St, Soho.

End Clothing har under flera år varit är en av nätets bästa webshoppar för män. I Soho ligger deras butik, utbredd på flera våningar med det bästa inom Streetwear oavsett om du är på jakt efter en het fleecejacka, mössa som värmer (och är väldigt cool) eller sugen på att uppdatera sneakershyllan.

Tate Modern, Bankside.

I en minst sagt uppseendeväckande gammal kraftstation vid Themsens strand ligger muséet Tate Modern. Tate är ett av Londons mest kända museum och i Turbinhallen pågår inte sällan någon spännande utställning. Här kan du hitta konst från stora konstnärer som Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol och Bourgeois. En utmärkt söndagsaktivitet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.