Dom Pérignon i exklusivt designsamarbete med Lenny Kravitz

Med en gedigen historik av en mängd designsamarbeten med inspirerande och kreativa talanger som Marc Newson, Andy Warhol, Jeff Koons, Tokujin Yoshioka och Karl Lagerfeld, har Dom Pérignon nu utsett den amerikanska mångfacetterade rocklegenden, designern och konstnären Lenny Kravitz till kreativ chef.

En lång vänskap ligger till grund för det konstnärliga samarbetet mellan Dom Pérignon och Lenny Kravitz. Relationen inleddes mellan Lenny och Dom Pérignons tidigare källarmästare Richard Geoffrey, för 11 år sedan i Paris, där de introducerades via en gemensam vän inom vinbranschen. Kravitz har sedan länge varit en hänförd entusiast av exceptionell champagne och medan banden till Dom Pérignon växt sig starkare, har Kravitz passion och intresse fördjupats för champagnehusets historia, kulturella arv och savoir-faire. Dessa har inspirerat Kravitz kring skapandet av den visuella kampanjen och den limiterade designkollektionen speciellt framtagen för Dom Vintage 2008.

Den ikoniska etiketten har Lenny Kravitz valt att lyfta fram genom att ge den en gyllene glänsande patina, som ger en känsla av en rustik hamrad metall.

I samband med kampanjen bjöd Kravitz in en rad exceptionella talanger och kreatörer inom film, mode, dans och sport till sin villa i Los Angeles för att upptäcka Dom Pérignons universum. En unik serie svartvita fotografier har fångat spektakulära ögonblick och möten mellan stjärnorna Susan Sarandon, Benjamin Millepied, Alexander Wang och Zoë Kravitz, för att nämna några. Dessa fotografier har även kommit att bli en del av en internationell utställning med titeln ”Assemblage”.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.