Här öppnar kashmir-märket Luca Faloni sin första svenska butik

Kashmir-märket Luca Faloni har på kort tid vuxit internationellt och blivit ett märke som setts bäras på flera av världens bäst klädda män under de senaste åren. Nu öppnar Luca Faloni dörrarna till sin första butik i Stockholm, belägen i Sturegallerian. Visionen är att kombinera ett italienskt arv och hantverk med en modern stil, för att passa alla vardagliga äventyr.

– Efter att ha levt i närmare tio år utomlands slog det mig att jag i princip uteslutande handlade mina kläder på vägen hem till Italien. Att hitta den stil, passform och kvalitet som jag efterfrågade var antingen väldigt svårt eller förknippat med ett överpris i t. ex USA. När jag jobbade i San Francisco kom jag för första gången i kontakt med affärsmodellen ”Direct to Consumer” som användes av flera företag i olika branscher. Jag tittade närmare på varför traditionella företag inom klädindustrin var så pass dyra i förhållande till vad de erbjuder och kom fram till att problemet ofta ligger i marginalen som krävs vid försäljning genom tredje part. För mig blev det då uppenbart att det borde finnas ett företag som erbjuder högsta italienska kvalitet direkt till konsument för ett skäligt pris, berättar grundaren Luca Faloni i en intervju med Manolo.

Luca Falonis första butik i Sverige, i Sturegallerian i Stockholm.

Att Luca då, för snart sex år sedan, valde att starta klädmärket som bär hans namn var ingen större gåta. Klädmärket är ett resultat av hans egna tankar och ideér om de perfekta shortsen, den bästa kashmirtröjan och en mer elegant hoodie.

Färgskalan kombinerar såväl neutrala toner som en mer italiensk färgpalett med ”tvättade” pastellfärger som är som tagna ur ett avsnitt av den Oscarsbelönade filmen ”Call Me By Your Name” som utspelar sig i en liten genuin italiensk by. Bland plaggen som produceras i norra italien ryms alltifrån kabelstickat till klassiskt stickat, polotröjor och långärmade pikétröjor. Se mer av Luca Faloni genom att besöka butiken i Sturegallerian i Stockholm eller klicka dig in på lucafaloni.com.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.