Armand Duplantis om världsrekordet: ”Jag bara sprang, jag vet inte vad som hände”

Ingen har hoppat högre i världen än Armand Duplantis. I polska Torun slog Duplantis världsrekord i stavhopp när han klarade 6,17. Han hade tidigare svävat över höjderna 5,52, 5,72, tävlingsrekordet 5,92 och svenska inomhusrekordet 6,01 när han bestämde sig för att hissa upp ribban på alla tiders högsta höjd, 6,17.

– Jag bara sprang, jag vet verkligen inte vad som hände där och då. Det är en dröm som slår in, något jag velat sedan jag var fyra år. Det är helt otroligt jag svävar bara i sjunde himlen, säger Armand Duplantis i en intervju med Sportbladet och tilläger;

– Jag har trott att det varit möjligt att göra, helt klart. Men att det faktiskt hände… Galet! Helt galet!

Nu kan 20:årige Armand Duplantis titulera sig världsrekordsinnehavare och frågan är vilken höjd som blir nästa utmaning. Här nedan kan ni se stavhoppet som hela idrottsvärlden just nu imponeras över.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.