Därför är dina svarta basplagg det trendigaste du kan bära våren 2020

Bottega Veneta, The Row, Filippa K, James Perse, Saint Laurent, Uniqlo och Celine. Alla har de en sak gemensamt våren 2020: samtliga modehus fokuserar starkt på basplagg, diskreta logotyper – ofta inga alls – att bära över en länge tid.

Det finns helt klart en svartvit, beige och minimalistisk trend i modevärlden våren 2020 och det är inte svårt att förstå varför. I en tid där varje kollektions-presentation av designers börjar med orden ”hållbarhet” och ”du ska kunna bära plagget länge, väldigt länge” blir vikten av bra basplagg större.

När blev du själv senast nöjd med din packning till en resa? Då du verkligen kände att du inte tog med dig mer än vad du använde, du reste väldigt lätt och allt i resväskan matchade med allt? Nästintill enda gången det är uppnåeligt är när hela resväskan är färgkoordinerad till fullo. Så visst finns det utöver ett smart investeringstänk och ett hållbarhetstänk kring garderoben även en praktisk fördel med att enbart bära basfärger. Inte minst om du är en person som inte gillar att ta beslut, velar och kanske dessutom har nära till att börja tveka på dig själv när du ska ”sätta en look” för middagen.

Att basplagg 2020 är bland det trendigaste du kan bära är därmed inget större tankedilemma i modevärlden. Här nedan är 5 inspirerande herrmodekampanjer för våren som visar upp varför basplagg kan vara allt annat än tråkigt att bära.

Bottega Veneta våren 2020.

Filippa K våren 2020.

CELINE våren 2020.

The Row våren 2020.

Saint Laurent våren 2020.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.