Hedi Slimanes nya doftgarderob för Celine

Om du är lite av en modeentusiast missade du knappast att Hedi Slimane förra året tillträdde som ny chefdesignern på CELINE, efter tidigare hyllade Phoebe Philo. Nu debuterar Hedi med sin första doftkollektion för Celine sedan han blev Creative Director för märket förra året. Nio av de elva dofterna i kollektionen kommer att lanseras i oktober, medan de resterande två landar i butik först under 2020. Samtliga dofter är inspirerade av Frankrike och kommer i sann Hedi Slimane-anda att vara unisex.

De 11 dofterna har alla inspiration från det franska 60- och 70-talet. Dofterna har även fått namn efter upplevelser och platser från Hedi Slimanes egna liv. Saint-Germain-des-Prés, Parade, Dans Paris, Française och Nightclubbing är några av namnen.

Även flaskorna är signerade Hedi Slimane med en hyllning till franskt, traditionellt glastillverkning med exklusivt glas och fyrkantig form. Doftkollektionen lanseras först exklusivt i Celines nya doftbutik på 390, Rue Saint-Honoré i Paris från oktober. Ännu har inga prisuppgifter kommunicerats ut.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.