Här öppnar Europas första undervattensrestaurang

Restaurang Ithaa på Maldiverna har under flera år varit världens enda undervattensrestaurang. Men nu kan även vi européer snart stoltsera med en restaurang under havsytan när ”Under” öppnar i den lilla byn Båly, på Norges sydspets.

Betongbyggnaden, skapad av Snøhetta, har redan uppmärksammats internationellt och beskrivits som ”dystopisk” och ”grundstött atomubåt”. På insidan är första stoppet en champagnebar som leder ner till matsalen, vars gigantiska glasvägg sedan får interiören att smälta samman med havet på hela fem meters djup.

Ansvarig för maten blir danska Nicolai Ellitsgaard – känd från Måltid i Kristiansand – som utlovar fisk- och skaldjursbaserade menyer med grödor från de lokala skogarna. Ni kan läsa mer om restaurangen här.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.