Det danska solglasögonmärket Christopher Cloos släpper kollektion med Tom Brady

Det danska solglasögonmärket Christopher Cloos presenterar i dag amerikanske fotbollsspelaren Tom Brady som ny global ambassadör för varumärket. Cloos har tillsammans med quarterbacken tagit fram exklusiva brillor som nu finns till försäljning i en rad olika utföranden.

Ett par bågar som sticker ut i Cloos x Brady-kollektionen är ”Blue light” brillorna med klara linser som blockerar och skyddar mot blått ljus. Blått ljus från våra moderna skärmar och gadgets kan leda till huvudvärk, nedsatt syn, överansträngning av ögonen och även sömnlöshet.

– Det är ingen hemlighet att jag brinner för hälsa och välmående. I vår nutid är vi nästan alltid i närheten av en skärm och personligen lägger jag mycket tid på att titta på film, såväl på stadion, träningsanläggningen som i hemmet. Det går inte helt oväntat ut över vår sömn, som är en sådan viktig del i återhämtningen och hälsan – så jag visste därmed ganska direkt att ett skydd mot blått ljus var en viktig del i min kollektion för Cloos, säger Tom Brady.

Sommaren 2020 lanserade Christopher Cloos sin första nätbutik i sverige. Bland solglasögon-modellerna – som ofta är namngivna efter legendariska och uppskattade stränder i världen – ser vi bland annat de populära modellerna Pampelonne, St. Barths och Gouverneur.

– Att ha fått se kollektionen utvecklas under de senaste sex månaderna har varit fantastiskt. Jag ville ha en tidlös, minimalistisk, elegant design… något som folk fortfarande tycker är coolt om 20 år. Och jag tror verkligen att vi lyckades spika det, berättar Tom Brady om designproccessen.

Bågarna kan köpas på christophercloos.se. Priset for Blue Light-brillorna ligger på 1 599 kr och solglasögonen kostar 1 699 kr.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.