Kika in i Hermès nya flaggskeppsbutik i Stockholm

Den 9:e oktober 2020 slog Hermès upp portarna till sitt nya hem på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Den nya flaggskeppsbutiker är, precis som alla Hermès globala butiker, sedan 1976, ritad av den Paris-baserade arkitektbyrån RDAI. Butikens design är inspirerad av Stockholms historiska stadssilhuett och stadens närhet till naturen, med varma accenter i trä och en ljuvlig palett i dämpad rosa, gul okra, koppar och mineralgröna nyanser.

I den 216 kvadratmeter stora butiken avlöser husets olika världar varandra sömlöst, från siden till skinn- och hästprodukter och för första gången i Sverige får vi upptäcka Hermès möbelkollektion. Till öppningen har modehuset beställt ett verk av den holländske konstnären Levi van Veluw. Konstnärens färgglada skulptur, en mekanisk snurrande sol, utforskar den romantiska synen på konstnären som hantverkare. Hermès tradition att skapa en unik identitet för varje Hermèsbutik fortsätter i Stockholm med noggrant utvalda konstverk, botaniska tryck och hästkataloger från Emile Hermès samling.

Spana in bilderna på den nya butiken här nedan…

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.