Här är Apples nya iPhone 12 – allt du vill veta

I kväll, klockan 19.00 svenskt tid, avslöjade Apple att de släpper fyra nya telefoner. Det var under det årliga konventet på Apples högkvarter i Cupertino i Kalifornien som Apple via en digital sändning avslöjade nyheten – denna gången utan publik och inbjudna gäster.

Apple presenterade totalt fyra nya Iphones under dagens efterlängtade Oktober-event. Grundmodellen, Iphone 12, har en OLED-skärm på 6,1 tum och formen är kantigare (likt Iphone 5). Iphone 12 är en mobiltelefon som erbjuder alltifrån en snabbare processor och bättre kameror till 5g-stöd. Priserna börjar på 9 995 kronor för modellen med 64 gigabyte lagring. Om du däremot är ute efter en mer tunnare mobil släpper Apple även iPhone 12 Mini med en skärm på med en skärm på 5,4 tum – vilket helt enkelt passar dig som ogillar stora mobiler.

De stora dragplåstren och snackisarna från kvällens Oktober-event är dock inte helt oväntat Iphone 12 Pro och Iphone 12 Pro Max. De båda har ett lyxigare material än Iphone 12, men det är framförallt kamerorna som det handlar om här. Apple själva kallar Iphone 12 Pro för ”The photographer’s phone” – och i stort sett hela presentationen av den och Iphone 12 Pro Max handlade just om de kraftig förbättrade kamerorna.

När det gäller utseendet är ramen, runt kroppen på telefonen, tillverkad i rostfritt stål som har färglagts och putsats till en extrem glans. Och en annan nyhet som flera Apple-fantaster med stor sannolikhet jublar för är en ännu bättre tätning. Iphone 12 Pro och Pro Max har nämligen en IP68-klassning till sex meters djup.

Här nedan följer en sammanfattning av Apples Oktober-event och det viktigaste bland alla nyheterna.

Källa. Apple.se, Mobil.se och Macworld

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.