Hållbar design: Klättermusen lanserar prisbelönte jackan Farbaute

Det svenska outdoor-märket Klättermusen kan vara okänt för en del av läsarna – men knappast för den vana bergsklättraren. Märket startade i Åre 1975 och är tillverkare av världens mest raffinerade bergs- och klättringsutrustning. Nu i dagarna lanserar Klättermusen den prisbelönte jackan Farbaute – en friluftssjacka gjord av ekologiskt material. Jackan kammade hem en dubbelvinst på ISPO (prestigefylld outdoor-mässa) i år där Farbaute blev tilldelad guld inom utomhuskategorien och tog även hem det eftertraktade “Sustainability Achievement Award”, där domarna berömde dess hållbarhet, funktionalitet och design.

Styrande i designprocessen var en önskan att utmana branschens beroende av syntetiska tyger och isoleringstekniker, därför är yttertyget av Katla Cotton®, ett unikt tyg för Klättermusen, tillverkat av 100% ekologisk bomull. Inspirerat av processer som finns i naturen, utsätts bomullen för tryck och värme för att likna geologisk komprimering, vilket resulterar i ett tyg som är vindtätt, vattenav- visande och som andas väl.

Farbaute finns tillgänglig i tre olika färger: Midnight Blue, Raven Burnt, Dusty Green och säljs för 7500 SEK. www.klattermusen.com/sv.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.