A Day’s March öppnar ny flaggskeppsbutik i Stockholm

Svenska Modevarumärket A Day’s March växer med uppdaterad och större flaggskeppsbutik​. Den nya butiken växer från 70 till 350 kvadratmeter på två plan, för att ge plats åt den växande herrlinjen och den nyligen lanserade damlinjen. Den nya butiken öppnade tidigare i december.

Den ombyggda butiken utökas markant, från 70 till 350 kvadrat, genom att den tidigare butiksytan på gatuplan byggs samman med en större källaryta. Arbetet med den nya lokalen har pågått under sommaren och hösten och för designen står creative director Pelle Lundquist och inredningsarkitekt Daniel Braconier. 

“Även i en pandemi så tror vi starkt på vår strategi – att vårt varumärke inte bara ska finnas online utan behöver kompletteras med fysiska butiker där vi kan visa vår kvalitet och möta våra kunder. A Day’s March fortsätter växa med nya satsningar och behövde större lokaler. Kungsgatan var vår första butik och har blivit en symboliskt viktig plats för oss, jag är glad att vi kan vara kvar och växa på adressen där vi först startade”
säger Marcus Gårdö, vd.

Arbetet har utgått från lokalens naturliga förutsättningar vilket i det nya källarplanet har inneburit att ta fram välvda tak som tidigare varit dolda. Valvens runda form har även använts för att skapa nya portaler, och som inspiration i inredning. Det enskilt största designelementet är den nya trapphallen som binder butikens två plan samman. Det åtta meter höga rummet har klätts i kakel som skiftar i blått, inspirerad av den närbelägna t-banestationen Hötorget. 

Hötorget är en speciell plats både för A Day’s March och för mig personligen. Vår första studio låg här och jag gick av på Hötorget när jag åkte från förorten in till stan under min uppväxt. Tunnelbanans blå kakel är väldigt distinkt för platsen och har alltid gjort starkt intryck på mig. Jag tycker att det var intressant att ta med sig en bit av det in i butiken” säger Pelle Lundquist, creative director.

I källaren återfinns även konstnärlig gestaltning av illustratören och formgivaren Daniel Carlsten i form av en sex meter lång textil, skapad av tyger från Kvadrat. Textilen bildar ett större, abstrakt landskapsmotiv — en tolkning av namnet A Day’s March. En vägg i butiken kureras också i samarbete med Michael Storåkers och visar konstverk som kommer att växla över tid. Det första verket som ställs ut är av Dasha Shishkin, en internationellt erkänd konstnär som slog igenom med MoMa-utställningen “The Compulsive Line: Etching 1900 to Now” där hon var representerad tillsammans med bland andra David Hockney och Marcel Dzama. 

Materialen är i övrigt klassiska i form av ek och carraramarmor, och en färgskala i vita, blå och beiga toner. Valv och väggar är vitputsade och källarens originalgolv har restaurerats. Den nya butiken finns att besöka på Kungsgatan 3.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.