Omega släpper ny Speedmaster – hyllar första månlandningen, Buzz Aldrin och Apollo 11

I år har det gått 50 år sedan människan tog sitt första steg på månen. 1969 var då Neil Armstrong och Buzz Aldrin landade med rymdfärden Apollo 11 på månen och förändrade världen genom att visa vad mänskligheten är möjlig att åstadkomma. För klocktillverkaren Omega är detta ett extra stort år eftersom astronauterna bar varsin Omega Speedmaster Professional på handleden – vilket gjorde att det blev första uret på månen.

I mitten på 60-talet började NASA:s ingenjörer att testa olika klockor för att ta reda på vilken som var den optimala klockan för astronauter. Enligt rykten sades det att USA:s statliga rymdorganisation köpt klockor hos anrika juveleraren Corrigan’s i Houston, information som sedan visat sig vara felaktig. Det som däremot bekräftats vara sant är att urtillverkare från bl.a. Breitling, Rolex, Omega, Longines och Rolex skickat klockor till NASA för att testas, eftersom alla klocktillverkarna ville associeras med de världskända månfärderna under denna tid.

Klockorna testades i att tåla värme, extrem kyla, att vara länge i en miljö utan syre och acceleration. Omega Speedmaster kom att bli den klockan som klarade testerna bäst och vann. Som en hyllning till månlandningens jubileum återlanserar nu Omega den ikoniska Speedmaster-klockan i en oerhört begränsad upplaga.

Den limiterade Omega-klockan är i 18-karats guld och har en boettring i burgundy. Prislappen kommer att ligga på omkring 300.000 kronor.

Nya klockan från Omega Speedmaster, som hyllar Buzz Aldrin, släpps endast i 1 014 exemplar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.